BAIONA SPA CENTER
  • Aereal view Montereal peninsula, Baiona.
    A walled fortress with concentric limits: a public promenade, the stone wall and the forest surrounding more private areas.
  • Peninsula model with the Hotel, gardens.
    The Spa is located between the public promenade and the hotel open air swiming pool.
    It should be able to manage the exposure of the spot with the intimacy needed in the interior of the building.
     
  • Preliminary scketchs. Atmospheres, temperatures...
  • Free plan, Version A, Version B, Actual Version
  • Spa plan.
    It is an open space with all the treatments and swiming pools. 
  • Scketch of main volumes, with the public promanade, conection to hotel, private green areas and exterior hotel swiming pool
  • Model with flooded roof
  • Roofless model
  • Program organization. Lockers volume, Treatments and Gym, Gardens and enclousure
  • Gym: like a bubble inside the spa but with an independet access. 
    Rehidratation: Central possition, a place to find towels, water bottles, etc...
    Roof: flooded roof. Good bioclimatic and environmental behaiviour
     
  • Massages
    Wet treatments
    Inmersion
    Relax
  • Accesibility. Just one hall concentrates and coordinates the entrace from the different levels.
  • Interior
  • Spa interior. View from the entrance
  • Cross section and lateral façade
  • Spa interior. View from the inmersion area looking at the sauna patio
  • Long section an principal façade
    The lattice in the wall protects from views and offers a contextual image from the far views from the town.
  • Patio garden and the massages pavilion
Description
Gym and Spa for the Hotel Parador in Baiona
Fields
Architecture, Interior Design
Date
2013